Vele mensen zullen zich al eens afgevraagd hebben hoe de siertuin van Mariette en Jerome in de Bosstraat eruit ziet.  Wel, in de zomer mochten wij een bezoekje brengen en foto's maken.
Hun bouwplan voor de aanleg van de tuin dateert al van 1994.  De aanleg werd volledig gepland door een tuinarchitect.  Zonder bouwvergunning mag zoiets trouwens niet.  Deze plande ook precies waar welke planten moesten komen om een harmonieus geheel te krijgen.  En dat geheel mag gezien worden

Er is ook een volledig bevloeiingsplan, dat evenwel niet altijd goed werkt.  Dan moeten Jerome en Mariette de mouwen opstropen en water geven.  Een uurtje duurt de ronde. Ieder kent zijn planten en de planten kennen hen zou men kunnen zeggen.

Met de planten spreken is heel belangrijk….  Vele lezers zullen nu even glimlachen, wij deden dat ook…. Maar met een beetje uitleg ziet men onmiddellijk in dat het wel waar is….. Terwijl men met de planten spreekt kijkt men ernaar,  en terwijl men ze van kortbij bekijkt bemerkt men  veel vlugger hun problemen … te droog …. te nat …. witte puntjes… rode puntjes…insecten.... enz.,  te veel om op te noemen.  Spreken met de planten doet hen dus deugd…. vroeg of laat doet het ons ook deugd !  Voortaan spreken wij ook met onze planten, beloofd Jerome.  En bedankt voor het warm onthaal en de begeleiding door de tuin.

Ook hebben ze al prijzen gewonnen op internationale tentoonstellingen, tot grote afgunst van sommige noorderburen.  Wij kunnen alleen maar supporteren …. Proficiat.

Wie graag meer informatie bekomt, ook betreffende de fuchsia-club, kan altijd eens mailen.